De Combinatie P.& S. Verbeek winnen de klassieker vanuit St.Vincent in fondclub “De Glazen Stad”.

Het is Peet en Sebastiaan Verbeek weer gelukt om zich in de schijnwerpers te spelen van fondminnend Nederland. Onze 866 duiven zijn vrijdags om 13.00 uur gelost in St. Vincent, de windrichting was west/noordwest, de verwachting was dat het weliswaar een pittige maar mooie vlucht zou worden. Dit is ook uitgekomen. Om ongeveer 11.37 uur zag Chris Hulscher de weduwnaar aankomen vanuit het “land” en om 11.38 uur werd de “Midnight” met ringnummer 2004-1959895 geconstateerd.
Deze blauwe weduwnaar dankt zijn naam aan zijn prestatie op Bergerac 2007 toen hij om 00.00.12 uur werd geklokt en vanwege de geldende neutralisatietijd reglementen en héél vroege klassering werd onthouden. Trouwens hij kwam in prima conditie thuis. Naast de 1e prijs in de fondclub, de 5e prijs in de Afdeling 5 Zuid Holland en Nationaal Sector 2 de 9e prijs, grote klasse! Snelheid 1.034 mpm.
De Combinatie is lid van P.V. “De Reisduif” in Naaldwijk en speelt in de CC Rijnmond van de Afdeling 5 Zuid Holland. Al jaren speelden Peet en Sebastiaan hun duiven op nest maar vanwege het feit dat Peet in het voorjaar van 2008, i.v.m. rugklachten, 3 maanden “plat”lag is besloten om op weduwschap te gaan spelen.
De duiven op hun hokken stammen voornamelijk af van de Gebr. Saya, Lambert v.d. Bogaert/ F. Hatanay en Cor & Nico Beijer. Trouwens zij zijn begonnen met het taaie fondsoort van Janus en Jopie Sprenkels via de eerder genoemde Chris Hulscher. Er wordt 4 seizoenen voer van Patagoon gevoerd aangevuld met gerst/P40/paddy/snoepzaad en dagelijks olie over het voer. Na aankomst krijgen de duiven elektrolyten in het drinkwater. In 2001 en 2003 werden zij 8e respectievelijk 9e in de Nationale Marathon en afgelopen jaar zijn zij Nationaal NPO kampioen geworden van de NPO meerdaagse vluchten. Voor wat betreft de eerdere prestaties verwijzen wij naar hun website: http://www.verbeekps.nl. Hun beste duif is de 2002-1533431, asduif van Perpignan, trouwens zijn kleinzoon is de 1e asduif sector 2 Nationale vluchten. Op medisch gebied is er weinig te melden, naast de verplichte paramixo enting krijgen de duiven in maart een combinatie mix van Hans van der Sluis.
 
Peet en Sebastiaan hebben circa 100 duiven alsmede ongeveer 45 jongen. De oude duiven hoeven dagelijks niet verplicht te trainen, alles gaat uit eigen beweging en naar behoefte. De jongen worden in hun geboortejaar vooral ’s winters bij mooi weer vanuit allerlei richtingen afgericht. Men kweekt pas jongen na de grote fondvluchten.
Het tuinhok, voorzien van pannen, staat op het zuidoosten en door middel van de ramen en géén plafond is er veel lucht op het hok. Volgens hen is Klaas Krom de beste liefhebber uit de regio Westland. Deze regio is bekend vanwege de tuinbouw en wordt ook wel de glazen stad genoemd.
Namens het bestuur en de leden wensen wij jullie nogmaals van harte proficiat met deze prachtige overwinning!

Aad van Bergenhenegouwen
Gé van der Ploeg